Две жени и мъж, които се заблудили и загубили в

...
Две жени и мъж, които се заблудили и загубили в
Коментари Харесай

Спасиха две жени и мъж, загубили се в планината край Сърница

Две дами и мъж, които се заблудили и изгубили в планината, са открити и избавени при извършени взаимни дейности от чиновници на Полицейски сектор Сърница, Държавното горско стопанство „ Селище “ и със съдействието на общинската администрация в Сърница.

Снощи към 21.00ч. в ОДМВР-Пазарджик се получил обезпокоителен сигнал от трима души, пътуващи с лек автомобил. Според първичната информация един мъж и две дами от гр. Плевен подхванали пътешестване с лека кола от гр. Велинград по посока за гр. Гоце Делчев.

Те се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който минава през землището на село Побит камък.

Този път при зимни условия обаче е сложен за прекосяване даже с високопроходими коли. Тримата стигнали до местността „ Ранджа “ и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите спукали гума, а мястото било без обсег на мобилните телефони.

Тогава тримата тръгнали пеш и се качили на близкото било, откъдето съумели да подадат сигнал за протичащото се на телефона за незабавни повиквания 112. Незабавно бил образуван екип от чиновници на полицейския сектор в Сърница, известен е кметът на общината, открита е връзка с шефа на Държавното горско стопанство „ Селище “.

За доста малко време са образувани няколко екипа за търсене, формирани от дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски чиновници, които познават чудесно региона. Трябвало да се работи бързо, тъй като било мрачно, температурата бързо падала, единият от изгубилите се бил със съществено заболяване, а неотдавна в региона на местността били видяни мечки, вълци и чакали.

Благодарение на екипната и професионална работа, както и на данните, които съумели да получат за местонахождението на изгубилите се, скоро те били локализирани и открити. Оказано им е подпомагане за настаняване в хотел, до момента в който завърши нощта.

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изрича признателност към кмета на Община Сърница господин Неби Бозов и шефа на ДГС „ Селище “ инж. Ахмед Кисьоски за бързата помощ.

От полицията напомнят на жителите да не подхващат рискови пътувания изключително през зимата в непознати планински местности, колите им да са механически изправни, с задоволително гориво, постоянно да имат в себе си топли облекла, храна, вода и заредени мобилни телефони.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР