Две жалби в Министерството на околната среда и водите -

...
Две жалби в Министерството на околната среда и водите -
Коментари Харесай

Жалби забавят строежа на магистралата Русе - Велико Търново

Две тъжби в Министерството на околната среда и водите - от физическо лице и от неправителствена организация, ще забавят началото на процеса по строителството на автомагистралата Русе-Велико Търново. Едната - от великотърновското село Хотница, е поради това, че автомагистралата ще минава близо и ще пречи с звук и нечистотия. Другата - от Сдружение "Граждани за пътен надзор ", записано в София, е поради това, че тя минава надалеч от горнооряховския и лясковския район, което ги обрича на крах.
В началото на януари тази година с утвърждението от Министерството на околната среда и водите на Оценка на въздействието върху околната среда отпадна и последната административна спънка пред старта на строителството. За жал, сбъднаха се мрачните интуиции, че ще има кой да пречи.

Областният шеф Галин Григоров удостовери, че страната има подготвеност и запаси да построи автомагистралата. "Това е най-големият инфраструктурен план в най-новата история за нашия район. Бих споделил, че би трябвало да тежи на съвестта на всички, които го стопират. Това закъснение ще способства за още десетки жертви и стотици произшествия ", сподели Григоров.

Той даде индикативен образец за всички, които приказват, че България се забавя в инфраструктурно отношение. "За последните години от 50 плана с национално значение 25 са обжалвани, което е асъдействало за общо към 35 години закъснение на построяването на инфраструктурата. От тези 25 обжалвания няма нито едно извоювано дело от жалващите се ", удостовери регионалният шеф на Русе. Искрен Веселинов акцентира правотата на признатите наскоро законови промени, съгласно които обжалването към този момент е едноинстанционно и отлагането на строителството ще е за към шест месеца, а не за две и половина години, както бе преди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР