Две жалби са постъпили срещу избора на консорциума Соф кънект

...
Две жалби са постъпили срещу избора на консорциума Соф кънект
Коментари Харесай

Две жалби стопират концесията на Летище София

Две тъжби са постъпили против избора на консорциума " Соф кънект " за концесионер на Летище София. В петък, когато изтече крайният период, в Комисията за защита на конкуренцията класирането е атакувано от “Маг Оувърсийз Инвестмънт “ ЛТД и Консорциум “Еърпортс де пари “ Европейски Съюз.ЕЙ.

Обжалването е предстоящо, защото предлагането на " Соф кънект " не беше най-изгодното по някои от главните параметри.

Френско-германският консорциум " Соф Кънект " завоюва конкуренцията с оценка от 86.12 точки, като за техническото си предложение е получил оптималните 100 точки. Публично отворената оферта на " Соф Кънект " не издаваше с нищо, че точно то ще е предпочетеният претендент. Консорциумът предложи годишно концесионно заплащане от 24.54 млн. евро (трето по размер) или 32% от размера на общите доходи от всички действия за настоящата година (второ по размер) и дадоха обещание минимум вложения от всички претенденти - 608 млн. евро.

Според транспортния министър Росен Желязков офертите и на петимата претенденти са били доста мощни, като трима от тях получиха оптималните 100 точки за техническото си предложение.

На второ място бе класиран френско-турският консорциум сред " Еърпортс Де Пари " и " ТАВ Хавалиманларъ Холдинг " с 80.31 точки. Те не са получили оптималните 100 точки за техническата оферта. Консорциумът обаче даде най-високото концесионно хонорари от 32.8 млн. евро годишно или 42.8% от бъдещите доходи. След общественото оповестяване на офертите обединяването бе посочено като любимец за спечелването на концесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР