Две жалби с искане за касиране на изборите са подадени

...
Две жалби с искане за касиране на изборите са подадени
Коментари Харесай

Искат касиране на вота в Благоевград

Две тъжби с искане за анулиране на изборите са подадени в Административния съд в Благоевград. Те са от претендент за общински консултант от Благоевград и от определен общински консултант от Петрич. И двете претенции са да бъде разгласен за нереален изборът за локален парламент.

Мотивите на претендента за общински консултант в Благоевград са, че в общественото пространство е била изнесена информация, че

75% от протоколите на СИК-овете са били сбъркани и това може да повлия на избора за общински съветници.

Според въпросната дама, погрешно и незаконосъобразно е бил регистриран и преференциалния ѝ избор.

Общо 6 партии и обединения от Петрич внесоха в Административния съд в Благоевград искане също за анулация на избора на Общински съвет в Петрич. Техните претекстове са сходни - погрешно отчитане на гласовете на претенденти за общински съветници и най-много за преференциите за тях.

" Има разнообразни сигнали и информации за това, че да речем в обещано обитаемо място на претендент за Общински съвет гласоподава той дружно със фамилията му, гласовете му ги няма. Резултатите, които ОИК оповести, трябваше до 48 часа след края на изборния ден да бъдат оповестени, те ги оповестиха 72 часа по-късно. С тази тъжба настояваме за анулиране на избора и за прекъсване на решението на ОИК ", сподели Станимир Златков – определен общински консултант в Общински съвет - Петрич.

От Административния съд в Благоевград споделиха, че решение би трябвало да има в границите на до 1 месец. Жалби могат да се подават до 7 дни след оповестяването на резултатите от ОИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР