Две италиански летища са отличени за най-добрите в Европа за

...
Две италиански летища са отличени за най-добрите в Европа за
Коментари Харесай

Две италиански летища са най-добри в Европа за 2022 г.

Две италиански летища са отличени за най-хубавите в Европа за 2022 година: Фиумичино в Рим и Казеле на Торино. Ежегодните награди се дефинират съгласно стандартите и нововъведенията от Асоциацията на летищата на Стария континент ACI EUROPE. 

Римското летище „Фиумичино – Леонардо Да Винчи“, е най-хубавото в Европа в категорията „ Над 40 милиона пасажери ”. Отличено е за 4-и  път от  5 години насам. Успехът му се дължи на реакцията по отношение на пандемичната рецесия, на въведени нововъведения, на цифровизация и на концепциите за устойчивостта. От значение е бранш за развиване на услугите за градска въздушна подвижност с електрически самолети с отвесно политане и кацане.

В категорията „Под 5 милиона пътници“ завоюва интернационалното летище Торино Казеле с помощта на възобновяване след пандемията и извършенoто във връзка с нововъведенията, устойчивостта и разширението на мрежата от полети.

Проблем за аерогарите в Италия е дефицитът освен на наземен личен състав, скъсен поради пандемията – едно стеснение и за пасажери и полети. Поради това,  през юни самолетните компании отстраниха от продажби  приблизително над 10% от полетите си. През юли в бранша предстоят още веднъж стачки.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР