Две ислямистки партии в Турция - едната част от коалицията

...
Две ислямистки партии в Турция - едната част от коалицията
Коментари Харесай

Ислямистки партии в Турция обединяват усилия в подкрепа на палестинската кауза

Две ислямистки партии в Турция - едната част от обединението към партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, а другата показана в алианса на опозицията, сплотяват напъните си за дейности в отбрана и поддръжка на палестинската идея.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 190
ХЮДА-ПАР, съдружник в Републиканския алианс на Ердоган, и Партията на щастието (Саадет партиси) от опозиционния Национален алианс, са консервативни ислямистки обединения. Двете партии взеха решение да си сътрудничат в поддръжка на Палестина по предложение на водача на ХЮДА-ПАР Зекерия Япъджъоглу.

В диалог сред него и ръководителя на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу е било контрактувано двете обединения да запретнат ръкави за взаимни дейности по палестинската идея, заяви Анадолската организация. 

В рамките на тези старания ще бъде извършен взаимен протест в неделя в истанбулския квартал Йени капъ, където по традиция митингите си организира ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган.

Освен това двамата водачи са се разбрали управленията на двете партии да огласят взаимна декларация пред депутатите в Меджлиса в поддръжка на Палестина и палестинския народ.

“Нашата цел е, като обединим напъните си, да осигурим по-широка поддръжка в обществото за нашите палестински братя ”, е декларирал Карамоллаоглу.

По думите на Япъджъоглу ”мюсюлманското население на Газа са братя и сестри, които сега повече от всеки път се нуждаят от мощна поддръжка ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР