Две инициативи са големите победители в десетото юбилейно издание на

...
Две инициативи са големите победители в десетото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Сдружение „Конна терапия“ и ПараКидс са големите победители в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА 2023

Две начинания са огромните спечелили в десетото юбилейно издание на най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България.   и   са обществените бизнесмени, които завоюваха доверието на детското и възрастното жури, разделяйки си първото място и огромната премия от 50 000 лева С нея те възнамеряват да разширят активността на организациите си и да оказват помощ на повече деца и младежи в България.

Основателката на Сдружение „ Конна терапия “ Веселина Фелдман сплотява психотерапията и физиотерапията благодарение на коне за деца с необятен набор от усложнения. Даниела Садикова и Бояна Коцева основават ПараКидс с цел да създадат спорта наличен за децата с физически, сензорни и интелектуални усложнения.

„ Когато виждаш усмивките на децата и благодарността в лицата на родителите, това е в действителност доста мотивиращо “, разяснява Веселина Фелдман от Сдружение „ Конна терапия “ за силата, която движи самодейността й напред през годините. „ Всички, които идват при нас, обичат спорта. И това е нашата цел – да можем да накараме повече деца да спортуват. И то всевъзможен тип спорт. ПРОМЯНАТА е нашето семейство – тя ни оказа помощ да стигнем дотук и имам вяра, че ни оказва помощ да минем на последващо равнище ", добавя Даниела Садикова от ПараКидс.

 NOVA

Подгласници на спечелилите станаха Оле мале - онлайн платформа, която събира на едно място артикули, направени от майки на деца със специфични потребности и Книговище - онлайн платформа за развиване на функционална просветеност посредством игра. Те ще се възползват от рекламен пакет на стойност 30 000 лева в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Впечатлени от обществените бизнесмени в юбилейното издание тази година и детското, и възрастното жури взеха решение да бъдат дадени още две оценки. Организацията „ Сингъл степ “, която подкрепя младежи с друга полова ориентировка и полова еднаквост да развиват капацитета си и да водят пълностоен и заслужен живот, и първият персонализиран уеб основан електронен дневник за родители на български език „ Дневникът на мама и баща “ също получиха рекламен пакет на стойност 10 000 лева в каналите на Нова Броудкастинг Груп. 

През последните 10 години емблематичният публицист на NOVA Ани Салич е лицето и сърцето на самодейността. Тя споделя: „ За тези 10 години ПРОМЯНАТА се трансформира в мотор на триумфа за общественото предприемачество в България. Тя е доказателство за потребното комбиниране сред положителната идея и предприемаческия дух. Това направи света на децата ни по-добър. Тази година имахме доста сложен избор, взехме решение да подкрепим децата с увреждания и фамилиите им, тъй като имат потребност. За страдание и общините, и страната имат какво още да им дадат. “

 NOVA

Тази година право да вземат участие в състезанието имаха обществени бизнесмени, които са минали сполучливо през двете обучителни стратегии на ПРОМЯНАТА (Акселератор и/или Инкубатор) от 2014 година до момента. След четири стадия на селекция, шестте начинания станаха част от „ Програма за напредък “. Там обществените бизнесмени получиха образования, самостоятелни съвещания, менторска и медийна поддръжка, с цел да могат да разширят активността си и обществения резултат на своите организации. На 1 декември шестимата финалисти се явиха за финално оценяване пред възрастно и детско жури, което дефинира спечелилите в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА 2023.

„ Социалното предприемачество не е комплицирано и нереално разбиране, то е мощно застъпено в локалната среда и в действителността. Мрежата на ПРОМЯНАТА не е просто огромна, тя е мощ. Имаме мислители и деятели, които са вложили потенциала си там, където са сърцата им, с цел да създадат живота на децата и младежите по-добър. Говорейки за партньорства, Нова Броудкастинг Груп с Reach for Change навършват десетгодишен празник. Това не е просто число, а ангажимент. Щастлива съм да отбележа, че Нова Броудкастинг Груп възпита концепцията за общественото предприемачество в България и дружно с Reach For Change поведе развиването на този значим бизнес бранш. Някой може да се запита какво следва? Бих споделила, дано да продължим да подвигаме летвата през идващите години, като постоянно се стремим към по-голяма позитивна смяна и резистентен прогрес “, показа CSR шефът на United Group Йована Лукич.

„ Радвам се, че нашият сътрудник е тъкмо Нова Броудкастинг Груп. Толкова дълготрайни и пълнокръвни партньорства са необичайност. За нас постоянно е било доста скъпо, че Нова Броукастинг Груп поддържа самодейността освен финансово, само че и с експертизата на екипа си и опцията за спомагателна видимост. Благодарение на отдадеността им, общественото предприемачество в България закупи голяма видимост. Благодарение на взаимните старания, над 360 000 деца получиха достъп до поддръжка от ПРОМЯНАТА “, добавя Христина Попова, изпълнителен шеф на фондация Reach for Change България и световен управител „ Програми “ в централния офис на Reach for Change Global.

За ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е оказа помощ на повече 360 000 деца и младежи. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.

 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР