Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования

...
Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования
Коментари Харесай

Две хиляди военнослужещи дариха кръв за пациентите на ВМА

Две хиляди военнослужещи и цивилни чиновници от разнообразни военни формирования подариха безплатно кръв от началото на годината, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в борбата за човешкия живот.

Кръводаряването трансформира живота на хиляди пациенти всяка година. Нуждите са ежедневни – за разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични болести, показва от ВМА.

Общо трима души получиха нов късмет за живот след донорска обстановка, осъществена в болница „ Пирогов “

Около 7000 са годишно кръводарителите във ВМА. Половината от тях са от редовете на Българската войска.

„ Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите задачи. В тази връзка от време на време организираме акции в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад идеята „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”, разяснява проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Те ще оказват първа помощ на пациенти в незабавно положение в структурите на Българската войска

„ Националната трансфузионна система е част от националната сигурност, а Кръвният център на ВМА от своя страна е част от тази верига. При нужда постоянно се отзоваваме – освен на територията на София, само че в цялата страна “, посочи още проф. Попов. Той благодари на всички донори, които безплатно оказват помощ за спасяването на човешки животи.

Извън акциите „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”, всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР