Две хиляди самодейци ще участват в тазгодишното издание на единствения

...
Две хиляди самодейци ще участват в тазгодишното издание на единствения
Коментари Харесай

Започва торлашкият събор в Чупрене

Две хиляди самодейци ще вземат участие в тазгодишното издание на единствения у нас торлашки събор , уредник на който е Община Чупрене . Деветдесет и седем състава от България и Сърбия ще бъдат част от съборната стратегия, чието начало е през днешния ден, 8 юни, изясни Венеция Рангеловска от месното читалище: " Тази година имаме колектив от град Варна, от Сапарева баня - тези, които са ни най-отдалече. Иначе имаме от областите Враца, Монтана и Видин. Софийска област - също имаме представители ".
Гостуващите колективи ще се изявят с достоверен фолклор от техните области. Домакините и прилежащи сръбски групи ще показват традицията на торлашкия район. Фолклорна стратегия и атрактивни съпътстващи прояви ще видят гостите на събора, изясни Венеция Рангеловска: " Официалното разкриване е на 8 юни, петък, от 15 часа... След което продължаваме с фолклорна стратегия до 20 часа. След това имаме магичен театър и концерт на Николина Чакърдъкова ".
На 9 юни се отбелязва празникът на община Чупрене, само че поради събора и трите дни, в които той се организира, се трансформират в празнични за локалните. Сега те се готвят и за още едно събитие - Първи фестивал " Рок под Миджур ", който ще оживи обитаемото място и ще му привнесе юношески дух и въодушевление тъкмо след две седмици. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР