Две хиляди и осемстотин декара борови гори в Западните Родопи

...
Две хиляди и осемстотин декара борови гори в Западните Родопи
Коментари Харесай

2800 декара борови гори в Западните Родопи ще бъдат обработвани срещу борова процесионка


Две хиляди и осемстотин декара борови гори в Западните Родопи ще бъдат обработвани от въздуха против вредителя борова процесионка, оповестяват от Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/.

Горите са в регионите на "Държавно ловно стопанство Дикчан " и "Държавно горско стопанство Гърмен ".

Авиоборбата е ориентирана против гъсениците на боровата процесионка, а пръскането ще се извърши през идната седмица в утринните часове при подобаващи метеорологични условия. Предвижда се пръскането в "ДЛС Дикчан " да бъде на 10 септември, като площите ще бъдат обработени с биологични препарати за растителна отбрана, които са позволени от Българската организация по сигурност на храните и дават отговор на стандартите за ръководство на горските територии.

На 11 септември ще се реализира химична битка против боровата процесионка в "ДГС Гърмен ", където нападнатите от вредителя са 50-годишни иглолистни гори. Лесозащитните дейности се подхващат от ЮЗДП, с цел да бъде понижена плътността на боровата процесионка, която обезлиства дърветата. Необходимостта от осъществяване на авиоборбата е доказана от Лесозащитна станция - София и позволена от Областната дирекция по сигурност на храните в Благоевград, допълват от пресцентъра на предприятието.

За идните дейности се уведомяват всички заинтригувани страни - кметства, регистрирани пчелари и пчеларски сдружения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР