Две групи в Telegram, свързани с Вагнер, публикуваха клип, на

...
Две групи в Telegram, свързани с Вагнер, публикуваха клип, на
Коментари Харесай

Пригожин се появи в странен клип и обяви, че ще направи Беларус втората армия в света

Две групи в Telegram, свързани с " Вагнер ", разгласиха клип, на който се твърди, че Евгений Пригожин посреща нови наемници на групировката си в Беларус.

Ако достоверността му бъде доказана, това ще е първата поява на Пригожин след несполучливия му опит да завземе властта в съветското Министерство на защитата.

Качеството на записа не е изключително положително, клипът е записан по този начин, че се виждат единствено силуети на хора - т.е. не е ясно дали мъжът, който приказва, фактически е ръководителят на " Вагнер ".

В клипа той изяснява, че " това, което се случва в този момент на фронта, е срам, в който няма потребност да участваме ".

" Ще дочакаме момента, когато ще можем да се проявим по цялостна стратегия. Затова е взето решение, че ще се намираем тук, в Беларус, за известно време ", споделя мъжът.

Пригожин впервые след това мятежа обратился к наёмникам ЧВК «Вагнер» в Беларуси:

«Сейчас то, что происходит на фронте, это срам, в котором нам не нужно участвовать.Мы будем находиться здесь, в Беларуси, какое-то время. За это время мы сделаем белорусскую армию второй армией в мире»
— Ёшкин Крот (@yoshkinkrot)
Той твърди още, че до момента в който " Вагнер " е в страната на Лукашенко, наемниците " ще създадат беларуската войска втората в света - и в случай че е належащо, ще се намесим в нейна поддръжка ".

По думите му - в Беларус ги посрещнали " освен като герои, а и като братя ", а локалните девойки си " шушукали в магазините " поради идното идване на бойците от " Вагнер ", с което провокира смях.

В клипа той приканва наемниците да се готвят и да покачват бойната си подготовка, тъй като " следва нов път в Африка ".

" Възможно е и да се върнем във войната, когато бъдем уверни, че няма да ни принудят да посрамим себе си и опита си ", споделя още той.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР