Две групи мигранти са локализирани снощи и са върнати на

...
Две групи мигранти са локализирани снощи и са върнати на
Коментари Харесай

Мигрантският натиск към страната се засилва

Две групи мигранти са локализирани нощес и са върнати на турските управляващи. Това оповестиха граничните при визитата на премиера Борисов в граничното ръководство в Малко Търново. Той разгласи, че „ България е на процедура единствената неуязвима от мигранти ”.

През летните месеци мигрантският напън се е нараснал. Само нощес са хванати десетки извършители. „ Това е група от 11 лица, която сме я подали на сътрудниците от турска страна, те са я задържали и през днешния ден сутринта беше открита отново в региона на ГПУ Малко Търново. Следваща група от 17 лица ”, изясни шефът на „ Гранична полиция ” Светлан Кичуков.

Премиерът Бойко Борисов добави: „ Сега турската страна също стартира една интегрирана система, което ще ни даде опция по-късно, когато и те, и ние засечем преминаващ да може, не че в този момент е нелегално, само че да може по съглашение да бъдат връщани назад. “.

По думите му все още в бежанските центрове има към 200 души: „ Всички спим умерено и си мислим, че това е даденост, а то не е – изискуем го на всички граничари, които непрекъснато пазят границата “.

По нашата граница ще усилят състава. 180 нови автомобила са предоставени на граничните служители на реда и още 70 следва да бъдат закупени. Премиерът подсигурява, че чиновниците ще имат и нужната екипировка.

През Калотина единствено за събота и неделя са минали към 8 хиляди автомобила. Кичуков описа, че негов сътрудник е сравнил обстановката с мексиканската граница.

„ И по тази причина някои, където приказват против тол системата, всичко това е печатница за пари за бюджета и надлежно с това ще се вършат пътищата. “, безапелационен беше Борисов.

Управляващите чакат милиард и половина най-малко да събира тол системата, която би трябвало да проработи след година. / bTVnews
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР