Две групи коледарчета от ОУ Елин Пелин“ и ОУ Любен

...
Две групи коледарчета от ОУ Елин Пелин“ и ОУ Любен
Коментари Харесай

Коледари изненадаха областния управител на Бургас

Две групи коледарчета от ОУ " Елин Пелин “ и ОУ " Любен Каравелов “ назоваха за здраве в Областна администрация Бургас. Служителите видяха в това положително предсказание и откровено се радваха на осъществяванията на децата. Коледарчетата, които са от 3 и 4 клас на бургаските учебни заведения, насочиха своите пожелания към регионалния шеф проф. и всички чиновници на администрацията за доста сполучлива, плодородна и благословена 2022 година.

Проф. Нейкова персонално посрещна скъпите посетители. С дебели ямурлуци, с ритуални геги с краваи и китка за здраве, богато украсени калпаци и с греещи от усмивки лица, малчуганите показаха богат репертоар от коледарски песни и наричания и впечатлиха чиновниците на администрацията със знанията си за традициите.

Силно впечатлена съобщи, че ще подари екскурзия на двете групи коледарчета до зоологическата градина в Стара Загора, където ще могат да видят и неолитните жилища и други забележителности, свързани с антични исторически находки.

Областният шеф и екипът й демонстрираха на децата заседателните зали в администрацията, които са историческа забележителност. Красотата на залите предизвика в Мартин от ОУ " Елин Пелин “ предпочитание да стане регионален шеф. " Децата са страст, носят светлина в себе си. Благодаря на управленията на учебните заведения и на учителите им, че обръщат внимание и ги учат да ценят и съблюдават българските обичаи “, сподели регионалният шеф проф. Нейкова.

По традиция в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, екипът на Областна администрация Бургас посреща дребни коледарчета с вярата, че те ще донесат благополучие и светли бъдещи дни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР