Две групи бойци, сражаващи се на страната на Украйна и

...
Две групи бойци, сражаващи се на страната на Украйна и
Коментари Харесай

Бойците, които нахлуха от Украйна до Белгород: Показахме колко неподготвена е Русия

Две групи бойци, сражаващи се на страната на Украйна и поели отговорността за нахлуване в последните дни в граничен съветски регион, през днешния ден похвалиха триумфа на своята интервенция, която е посочила, съгласно тях, слабостта на съветската защита, съобщи Франс прес.

Пред публицисти в Северна Украйна, близо до съветската граница, създателят на едната от тези групи - Денис Капустин (на снимката) от Корпуса на съветските доброволци, увери, че фактът, че бойците са проникнали в Русия и след това са се върнали в Украйна може да бъде считан за триумф.

Атаката, за която проукраинските бойци приказват, беше осъществена в Белгородска област в понеделник. Тогава Москва заяви за нахлуване на група от, както тя сподели, саботьори, пристигнали от Украйна. Това е най-сериозният случай от този вид, който бе съпроводен от украински обстрел по съветски села, в който почина един човек, а 13 души бяха ранени, отбелязва Франс прес.

" Операцията е в ход. Тя включва няколко етапи ", увери Капустин, който е известна фигура измежду футболните хулигани и в крайнодесните среди в Русия и който преди войната отиде да живее в Украйна, където провежда надпревари по спортна битка и стана притежател на фешън марка.

Според него този вид навлизане принуждава съветската войска да реалокира огромен брой военни, като по този метод оголва други елементи на границата и фронта.

Говорителят на другата група, която пое отговорност за нахлуването - Легион за свободата на Русия - и който се показва с името Цезар назова интервенцията невероятна, позирайки пред военна блиндирана машина, за който сподели, че е трофей, взет от проукраинските бойци от съветските сили.

Родом от Санкт Петербург в Русия Цезар бе разпознат от съветските проверяващи медии като член на империалистки и националистически групи в съветската последна десница.

Бойците, които са били тридесетина, описаха пред медиите, че са прекарали близо 24 часа на съветска територия, преди да се върнат в Украйна в ранните часове на днешния ден.

Москва сподели през вчерашния ден, че е отблъснала тази офанзива благодарение на артилерия и авиация и че е отстранила, както тя сподели, над 70 украински терористи.

Бойците, които се дефинират като десни консерватори и традиционалисти, от своя страна увериха, че  при интервенцията е имало единствено двама ранени от тяхна страна. Някои от тях в предишното намерено се представяха като неонацисти, отбелязва Франс прес.

Според Капустин реакцията на Москва на това навлизане е посочила, че военното и политическото  управление в Русия не са въобще готови за сходни неща.

" Искам да им потвърдя, че човек може да се бори против тираните и че властта на Путин не е неограничена ", споделя той, твърдейки, че се бори против несправедливостта и мъченията.

Украйна отхвърли всякаква отговорност в тази офанзива. Но Капустин споделя в този момент, че Киев е насърчил тези, които са я направили, без обаче да им дава оръжия или съоръжение.

Кадри, публикувани от съветските управляващи, демонстрираха транспортните средства, употребявани от бойците по време на нахлуването. В. " Ню Йорк таймс " разпознава тези транспортни средства като американски бронирани машини с подсилена отбрана против мини (MRAP).

Украйна получи над 500 такива машини от Вашингтон. Но Цезар споделя, че е купил употребяваните машини при нахлуването от " военни магазини ".

Русия даде обещание през днешния ден да даде извънредно корав отговор при положение на нови въоръжени навлизания на нейна територия.

Българска телеграфна агенция
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР