Две групи – афганистанска и сирийска от няколко дни се

...
Две групи – афганистанска и сирийска от няколко дни се
Коментари Харесай

Кметът на Трояново извърши граждански арест на мигранти, нахрани ги и предаде на граничарите

Две групи – афганистанска и сирийска от няколко дни се лутали в Странджа

Кметът на Трояново Димитър Николов е направил цивилен арест на две групи мигранти – афганистанска и сирийска в землището на селото, научи Флагман.бг. Той е задържал незаконните и ги е предал на Гранична полиция.

„ Да, правилно е! Вчера сутринта гражданин на селото ми заяви, че на територията на Трояново, в посока Русокастро е забелязал трима млади мъже, с тип на бежанци. Веднага отидох и ги открих на мястото. Първоначално те потеглиха в друга посока и се пробваха да избягат, само че ги задържах. Обадих се на телефон 112. Казах им, че ще ги закарам до кметството и приканих да пратят кола, с цел да ги вземе. Качих ги в джипа и малко по-късно видях още трима незаконни мигранти. И тях прибрах. Бяха изнемощели, а единият – ухапан от куче. Хора от селото им дадоха храна, облекла и оказаха първа помощ преди идването на граничарите “, описа кметът на Трояново пред Флагман.бг.

Негов съселянин е съумял да поговори с мигрантите на турски език. Разбрал, че най-малко от 3 денонощия скитали в Странджа. Били изоставени от каналджията си и се изгубили. Нямали съвсем никакви облекла, безусловно умрели от мраз.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР