Две големи германски партии признаха, че са купували лични данни

...
Две големи германски партии признаха, че са купували лични данни
Коментари Харесай

Партията на Меркел призна, че е купувала лични данни на избиратели

Две огромни немски партии признаха, че са купували персонални данни на гласоподаватели от държавната пощенска компания " Дойче пост ".

Става въпрос за Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Свободната демократическа партия (СДП).

Те бяха принудени да потвърдят информацията на в. " Билд ам зонтаг ", че преди изборите през 2017 година са купували данни на гласоподаватели от " Дойче пост ", предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Партиите потвърдиха информацията на вестника, че данните са били употребявани за пропаганда, ориентирана към съответни групи гласоподаватели.

Говорител на " Дойче банк " удостовери, че дъщерното сдружение " Дойче пост директ " събира и обработва персонални данни. Според него това се прави при прецизно съблюдаване на федералните закони за отбрана на персоналните данни. Той изясни, че споделените с партиите данни не са се отнасяли до съответни гласоподаватели, а до данни за семействата, като пол, обучение, потребителски привички и друга демографска информация.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Левите, Съюз 90/Зелени и дясната " Алтернатива за Германия " обявиха, че не са работили с " Дойче пост ".

Разкритията бяха направени в миг, когато в интернационалната общественост се води спор за метода, по който политически организации употребяват данните на гласоподавателите, откакто беше разкрито, че данните на 50 милиона консуматори на Facebook може да са били получени без тяхно единодушие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР