Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени,

...
Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени,
Коментари Харесай

2 г. затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени


Две години затвор за лъжец, обещавал месо на ниски цени, постанови Районният съд във Велико Търново. Присъдата е по импортиран обвинителен акт на Районната прокуратура – Велико Търново, оповестиха от институцията. Обвиняемият 58-годишен мъж е наказан на две години отнемане от независимост за измами посредством обещания за продажба на месо евтино - закононарушение по член 211 и член 209 от Наказателния кодекс.

Мъжът с букви  Р. А. е приет за отговорен за това, че в интервала от май до септември предходната година във Велико Търново и в Полски Тръмбеш, е измамил четирима души, с заричане да им уреди или продаде евтино свинско, телешко и пилешко месо, и с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 635 лв.. Обвиняемият употребявал разнообразни обстановки, при които се срещал и провеждал диалози на инцидентен принцип, твърдейки евентуалните купувачи, че " може да ги уреди " да закупят  пилешко, свинско и телешко месо на доста ниски цени (по 5 лв. или по 5,05 лв. за кг от всеки вид), вземал авансово парите за контрактуваните количества месо, без да има желание да извърши покупко-продажбите, защото изобщо не разполагал с предлаганите типове и количества месо.

Обвиняемият е осъждан неведнъж с влезнали в действие присъди за измами. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " задържане под стража "  по друго досъдебно произвеждане, също за машинация с продажба на месо на ниски цени. Присъдата на Районен съд – Велико Търново предстои на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР