Две години затвор е окончателната присъда, която получи за блудството

...
Две години затвор е окончателната присъда, която получи за блудството
Коментари Харесай

Потрес: 2 г. затвор за бизнесмен, блудствал с 9-годишно момиченце в хотелска стая

Две години затвор е окончателната присъда, която получи за блудството с 9-годишно дете 56-годишният Борис Попов от София. Окръженият съд в Смолян удостовери присъдата, издадена от Районния съд в Девин. Наказанието ще бъде изтърпяно при първичен общ режим.

Бизнесменът блудствал с момичето на 1 януари м.г. в хотел в село Ягодина, където другари от София се събрали да посрещнат Нова година. Борис Попов се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и почнал да блудства с него. Момичето позволило предприемача, тъй като той е бил с другарски връзки с родителите й. След това детето разказало какво се е случило.

Срещу предприемача беше повдигнато обвиняване в осъществяване на дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, ненавършило 14-годишна възраст. Заради цялостните му самопризнания делото беше гледано по съкратената процедура, посредством която наказването желано от прокурора в Девин от три години отнемане от независимост се понижи от съда с 1/3 и по този начин той бе наказан на 2 години затвор. 56-годишният Попов е състоятелен предприемач. Управител е на три компании.

Присъдата беше обжалвана пред Окръжен съд, като родителите упорстваха за оптималния размер на наказването, който по закон е 8 години. Те стачкуваха с писмо и до основния прокурор, че държавното обвиняване на втора инстанция не стачкува против дребното съгласно тях наказване на протегналия ръка на детето им мъж.

" На втора инстанция прокурорът е приел, че постановеният правосъден акт е закономерен. Окръжен съд е решил, че присъдата е вярна и е заслужено наказването, което е наложено. Приемам позицията на родителите, като се изключи че е закононарушение, у всеки обикновено мислещ човек буди омерзение, само че закона ни слага избрани параметри и го прилагаме подобен какъвто е “, разяснява окръжният прокурор Недко Симов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР