Две години след смъртта на малката Далма тричленен състав на

...
Две години след смъртта на малката Далма тричленен състав на
Коментари Харесай

ВКС потвърди 25 години затвор за мъжа убил 7-годишната си братовчедка

Две години след гибелта на дребната Далма тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвъдри 25 години затвор за причинителя - нейния братовчед Мехмед Хасан, съощава Българска национална телевизия.

``
реклама

Решението не предстои на обжалване и протестиране.

Днес във Върховен касационен съд е получено съобщение от прокурор за подхванати дейности по осъществяване на наложеното от съда наказване.

Делото е формирано по касационни тъжби на подсъдимия и на гражданските ищци и частни обвинители против въззивното решение на Апелативен съд – Пловдив.

С присъда на Окръжен съд – Кърджали подсъдимият е приет за отговорен в това, че влезнал в непознато жилище, като използвал за това ключ, действието е осъществено нощем, заради което на съображение член 170, алинея 2 във вр. с член 1 от Наказателен кодекс е наказан на 1 година и 4 месеца отнемане от независимост. С присъдата Хасан е приет за отговорен, че съзнателно умъртвил дете, намиращо се в безпомощно положение, убийството е осъществено по изключително непосилен за 7-годишното момиче метод и за да се прикрие другото закононарушение, заради което и на съображение член 116, алинея 1, т. 4 – 6, т. 8 вр. член 115 от Наказателен кодекс е наказан на 22 година отнемане от независимост. Определено е общо наказване отнемане от независимост за период от 22 година, което на съображение член 24 от Наказателен кодекс е увеличено на 23 години. Хасан е наказан да заплати и обезщетение за претърпените неимуществени вреди на родителите на убитото дете в размер на по 150 000 лева, а на неговата баба – в размер на 100 000 лева

С въззивното решение на Апелативен съд – Пловдив присъдата е променена, като на подсъдимия е наложено наказване от 25 години отнемане от независимост.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР