Две години след ремонта на един от символите на София

...
Две години след ремонта на един от символите на София
Коментари Харесай

Боил Банов за дефектите по Ларгото: Случват се такива технически проблеми

Две години след ремонта на един от знаците на София – Ларгото, породиха голям брой проблеми – дупки, счупени или разместени плочки, счупени стъкла на куполите, неработещо осветяване, изсъхнала зеленина.

Проблемите са на всички места. Цялото пространство е доста надалеч от това, което трябваше да бъде при вложени толкоз доста милиони за ремонта, сподели Борис Бонев от „ Спаси София “. Обидно е, че тъкмо пространството в триъгълника на властта наподобява по този начин , „ по този безусловно възмутителен метод, заплатен с нашите пари “, сподели той.

Бонев добави, че организацията е подавала сигнали за некачествено строителство в Ларгото директно след завършването на обекта. „ Отново се постанова ремонт на ремонта , това стана симптоматично за метода, по който се извършват плановете освен в София, само че в цяла България “. Причините, съгласно него, са фалшив ремонт, неприятни планове, липса на първокласен контрол, въпреки да има и вандалски прояви.

Цялото пространство е лишено от всевъзможен смисъл – то е нефункционално, нелюбимо, неатрактивно, счита Бонев.

Вижте повече във видеото:

--> „ Ние от месеци се занимаваме с този проблем, не е въпросът просто да подменим една или друга плочка “, сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV министърът на културата Боил Банов. Той изясни, че казусът е със комплицираната отводнителна система, „ която очевидно някъде дефектира “, и се изчаква топлото време.

Всичко това е в гаранция , данъкоплатецът няма да се натовари по никакъв метод, акцентира министърът и добави, че са в непрестанен контакт с компанията реализатор.

„ Случват се такива механически проблеми – и у дома, в случай че вършиме ремонт, е допустимо да ви протече. Викате компанията, когато сте в гаранция, когато сте си я наел законосъобразно, тя ви го оправя “, сподели Банов.

По думите му при приемането на обекта всичко е изглеждало добре.

„ Разбирам, че е неприятно за обществото, само че това са големи поправки на голяма повърхност и е допустимо някъде да се пропука “, сподели министърът.

Помолен да разяснява ориста на къщата на Иван Гешов в София, Банов сподели: „ Мисля, че там към този момент има решение Общината със притежателите и ще се пристъпи към реновиране “. Това е частна благосъстоятелност, акцентира той.

За Двойната къща гостът уточни, че притежателят е схванал обстановката и значимостта ѝ и ще направи цялостно възобновяване.

Банов сподели, че ще се направи инспекция на сечта в Борисовата градина.

Министърът възнамерява смяна в работата на Института за монументи на културата.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР