Две години след представянето на Windows 11 пазарният му дял

...
Две години след представянето на Windows 11 пазарният му дял
Коментари Харесай

Windows 11 изостава: пазарният дял на Windows 10 превиши 71%

Две години след представянето на Windows 11 пазарният му дял на Оценка за съвместимост към момента е по-нисък от този на Windows 10. Според StatCounter, Windows 10 заема 71,64% от световния пазар на Windows OS, до момента в който Windows 11 има единствено 23,61%.

Какво е въздействието на пазара на обособените Microsoft OS?

Според разбора на StatCounter, който взема поради всички операционни системи на Microsoft през последните две десетилетия, в това число и версиите 11, 10, 7, 8/8.1 и XP, Windows 10 остава водещ. След Windows 10 и Windows 11 идва Windows 7 с пазарен дял от 3,34%, Windows 8.1 – 0,61%, а Windows 8 и Windows XP си поделят позицията със непретенциозен резултат от 0,35%.

Въпреки че Windows 11 е втората най-популярна операционна система Windows сега, нейният % на разпространяване не е толкоз висок, колкото този на Windows 10. Да напомним, че две години след стартирането си през 2015 година, Windows 10 зае 32,84% от пазара — 10% повече от Windows 11 през днешния ден.

Защо разпространяването на Windows 11 е толкоз ниско?

Основната причина за толкоз дребния пазарен дял на Windows 11 е неговата смесена оценка от страна на потребителите. В началото на продажбите тази операционна система получи доста рецензии за обновеното меню “Старт “ и лентата на дилемите, които изгубиха някои от опциите на Windows 10. Имаше и недоволства от нарасналите систематични условия, по-специално нуждата от съчетаем приближен платформен модул (TPM) — макар че има заобиколни решения за машините без TPM.

Въпреки че Windows 11 към този момент има повече функционалности от Windows 10, в това число и нов AI-инструмент, наименуван Copilot, който е основан на чатбота Bing, джаджи и цялостна поддръжка на DirectStorage, доста консуматори на компютри към момента избират остарелия интерфейс на Windows 10.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР