Две години след подписването на концесионния договор за изграждането на

...
Две години след подписването на концесионния договор за изграждането на
Коментари Харесай

Започва изграждането на голям спортен комплекс в Разлог

Две години след подписването на концесионния контракт за построяването на състезателен комплекс в м. Байова борика в землището на община Разлог сред кмета Красимир Герчев и "Хидроенергийна компания " АД - Благоевград, започва и строителството на мегакомплекса, оповестиха от общинската администрация.

На 22 март е церемонията "първа копка ", с която започва публично строителството на спортния комплекс.

Внушителното оборудване ще бъде ситуирано на повърхност от близо 103 дка земя. В спортния комплекс ще бъде построен футболен стадион с размери 68/105 метра с покрити трибуни и потенциал 2000 места, при съблюдаване условията на УЕФА, както и още четири открити футболни стадиони със същите размери, две от които с външни трибуни с потенциал към 2300 места, включващи и съблекални. Към всичките четири футболни терена са планувани дребни паркинги.

Още четири стадиони за тенис с размери 18/36 м, две за баскетбол с размери 16,50/30 м и две за волейбол с размери 13/24 м, както и мултифункционална спортна зала с потенциал 1500 места ще бъдат част от спортния комплекс. Открит паркинг с 450 места за коли и 10 за рейсове ще улесняват спортуващи и фенове.

Концесията е за период от 35 години, а инвестицията, която бъдещият концесионер би трябвало да направи, е в размер на 24 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителството би трябвало да завърши до пет години след издаване на разрешителното за градеж.

Концесията не разрешава да бъде изменяно предназначението на обекта, което е за даване на спортни услуги и действия както на локалното население, по този начин и на туристическия поток в района, а също по този начин и за реализиране на подготвителни и спортни действия от спортни организации и клубове.

Според изискванията на концесията, обектът не може да се отдава чартърен, както и да се трансферират правата и отговорностите на трети лица с изключение на със единодушието на Общинския съвет в Разлог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР