Две години след първите случаи на коронавирус хората изглежда все

...
Две години след първите случаи на коронавирус хората изглежда все
Коментари Харесай

Съмненията в ефективността на ваксините срещу COVID-19 расте

Две години след първите случаи на ковид хората наподобява от ден на ден привикват към живота в пандемия. Сянката на подозрение в успеваемостта на главното средство в битката против болестта – имунизациите, пораства, а усещанията за ковид като опасност по-скоро се резервират.

Това сочат данните от изследване на „ Галъп интернешънъл “, извършено в края на 2021 година Проучването включва 45 страни по света и към 42 000 пълнолетни жители.

Степени на подозрение в успеваемостта на имунизациите

Половината от изследваните по света имат в една или друга степен подозрения дали имунизациите са в действителност ефикасни, до момента в който 43% не са склонни на подозрение или даже изцяло отхвърлят хипотезата за неефективност.

Несигурността по отношение на имунизациите е най-изразена в Африка (64%), Близкия Изток (56%), Индия (53%), Азия (52%) и Русия (52%). Най-малко се съмняват в Австралия (78%), Европейски Съюз (53%) и Съединени американски щати (51%).

Ако се направи обзор по обособени страни, се вижда, че хората в Албания (86%), Гана (73%), Филипините (68%), Кения и Палестина (67%) и Пакистан (66%) показват в най-голяма степен подозрение в успеваемостта на имунизациите.

Хората в Австралия (78%), Испания (67%), Обединеното кралство (63%), Италия (61%) и Австрия (58%) са най-уверени в успеваемостта на имунизациите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР