Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен

...
Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен
Коментари Харесай

Борис Бонев: ГЕРБ даде 6 милиона лева за безобразен ремонт на Френската гимназия

Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия в София, той е в окаяно положение. Това заяви Борис Бонев от ПП-ДБ-СС на брифинг в Столична община, на който оповести, че възпитаници от 9-та Френска гимназия са се свързали с групировката, съобщи БГНЕС.

Ремонтът бе приключен преди 2 години и костваше на предходното управление на Столична община близо 6 млн. лв., осведоми Бонев.

“Големият проблем са изискванията, в които са принудени да учат и да спортуват учениците от Френската гимназия ”, съобщи Бонев и сподели фотоси, изобразяващи направения ремонт в гимназията.

“Част от асфалта в двора е пропаднал, покривът на учебното заведение тече, а вътре в салоните има кофи, където да се цялостни водата. Строителят даже сподели, че постоянно ще тече, тъй като има неточност в плана - наклонът на покрива е единствено 3 см, а би трябвало да бъде 7 см. Ето до какво води ръководството на Столична община при предходното управление ”, съобщи Борис Бонев.

Той съобщи, че има липса на пана във всички коридори, стените в съблекалните са с плесен и багра, която се рони. “Абсолютно всичко е направено не с две, а с три леви ръце и три леви крайници ”, безапелационен е общинският консултант.

Той разгласи и, че волейболните мрежи в салона са подпрени с бордюри, а в кабинетите по химия, физика и по други предмети се подават ел. кабели. " Плюс това в съблекалните има още веднъж изчезнали плочи по окачения таван, някои от каналите са запушени и изобщо не работят ”, добави Бонев.

Той напомни, че това бе план на някогашния кмет на София Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ. “Те се гордееха с този план, рязаха ленти единствено преди 2 години. Той трябваше да обезпечи най-накрая естествени условия на учениците, не знам какви очи би трябвало да има предходното управление на Столична община, с цел да допусне това да бъде признато ”, разяснява общинският консултант.

Стефан Спасов, също общински консултант от групата на ПП-ДБ-СС, изясни какви са стъпките нататък.

" Проблемите са от две естества - с плана и със строителството. Съставихме на място констативен протокол, ще изпратим писмо с искане всички нередности да бъдат отстранени. При несъблюдение от страна на строителите, ще би трябвало да усвоим банковата гаранция, която е на стойност от 100 000 лв.. Тя е към момента налична ”, изясни Стефан Спасов.

" До дни ще бъде подготвен констативния протокол, след което ще се пристъпи към гаранционни поправки. Шокиращо е, че и преди година още веднъж е имало констативен протокол, само че предходното управление на общината от ГЕРБ не е подхванало никакви дейности. Тези, които не са строили качествено би трябвало да понесат следствията си. А тези, които са го позволили, получиха своята оценка от софиянци. Досегашният фасон на липса на надзор завършва ”, добави Бонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР