Две години след като отвори офиса си в Скопие, българската

...
Две години след като отвори офиса си в Скопие, българската
Коментари Харесай

"Скейл фокус" отваря втори офис в Северна Македония

Две години откакто отвори офиса си в Скопие, българската IT компания " Скейл фокус " отваря втори развоен център в Северна Македония - този път в Битоля. Новата инвестиция наподобява като непосредствено продължение на остарялата, тъй като задачата остава същата: компанията да има 300 служителя в страната до 2025 година При първичната си инвестиция при започване на 2020 година компанията разгласи, че ще вложи общо 45 млн. евро в страната.

" В Северна Македония компанията намира както нужните инженерен гений и езикови умения, по този начин и подобие в културата на работа и доста висока работна нравственос ", разясниха от компанията пред " Капитал ".

" Скейл фокус " създава главно софтуерни решения по поръчка на клиента, само че също така има и бизнес с отчасти подготвени артикули в областта на киберсигурността и електронната търговия. Тя е известна и като една от софтуерните компании, които създават държавни системи посредством публични поръчки, като да вземем за пример платформата за броене на Национален статистически институт.

За предходната година българското сдружение " Скейл фокус " регистрира 60.3 млн. лева доходи и 2.2 млн. лева облага.

В отговорите си към " Капитал " от компанията не разкриват непосредствено какъв брой са понастоящем чиновниците на компанията в Северна Македония, само че споделят, че общо за нея работят 800 души. Предвид, че чиновниците в България към края на 2020 година са били 600 души, може да се допусна, че броят на тези в Северна Македония е сред 100 и 200. " Скейл фокус " има и търговски представителства в Съединени американски щати, Германия и Англия.
В търсене на инженери
" Скейл фокус " не е единствената българска компания, която се насочва към македонския пазар - офиси в страната имат и други софтуерни компании, като " Мусала ", " Мелън технолоджис ", " Евротръст " и други Едно от обясненията е, че страната е близо и физически, и културно, само че в същото време IT пазарът към момента не е толкоз развъртян, до момента в който търсенето на разработчици и експерти в България от няколко години прегрява, а през последните две години този развой наподобява се забърза още повече. В отговорите към " Капитал " от " Скейл фокус " споделят, че нямат проблем с наемането на нови чиновници.

" Намирането на верните експерти не е елементарен развой, и като цяло пазарът на труда в IT сферата става все по-предизвикателен и всяка страна има своите специфики. Въпреки това не се сблъскваме с доста съществени проблеми в намирането на чиновници. И в България и Северна Македония срещаме доста мощни претенденти, които не просто имат добра подготовка, само че са носители на качествата, които Scalefocus припознава като значими за сполучливата реализация на всеки един план ", споделят от компанията.

Подобно на множеството други софтуерни компании, сега " Скейл фокус " работи и отдалечено и по тази причина множеството отворени позиции на компанията са без съответна локация. Според уеб страницата на " Скейл фокус " сега компанията има 44 отворени позиции.

Две години откакто отвори офиса си в Скопие, българската IT компания " Скейл фокус " отваря втори развоен център в Северна Македония - този път в Битоля. Новата инвестиция наподобява като непосредствено продължение на остарялата, тъй като задачата остава същата: компанията да има 300 служителя в страната до 2025 година При първичната си инвестиция при започване на 2020 година компанията разгласи, че ще вложи общо 45 млн. евро в страната. " В Северна Македония компанията намира както нужните инженерен гений и езикови умения, по този начин и подобие в културата на работа и доста висока работна нравственос ", разясниха от компанията пред " Капитал ".
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Йоан Запрянов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР