Две години, след като ковид почти изцяло спря авиоиндустрията, превозвачите

...
Две години, след като ковид почти изцяло спря авиоиндустрията, превозвачите
Коментари Харесай

Авиационният сектор се изправя пред недостиг на механици

Две години, откакто коронавирус съвсем напълно спря авиоиндустрията, превозвачите и доставчиците се борят да наемат млади студенти без опит. Бързото наемане на некомпетентен екипаж е доказателство за по-рязко от предстоящото възобновяване на въздушния превоз, само че също по този начин алармира за задаващ се дефицит на работна ръка, който покачва разноските на фирмите и има капацитета да удължи възобновяване на бранша.

Въпреки че дефицитът на кабинен личен състав господства в заглавията заради стотиците анулирани и закъсняващи полети, намирането на механици също е голям проблем за промишлеността, оповестява Reuters. Недостигът на инженери по поддръжката на авиацията, които удостоверяват летателната валидност на самолета, може да докара до анулирани полети или закъснение на плануван ремонт, споделят ръководители.
Търсят се механици
Съкращенията на работни места поради коронавирус форсираха предпандемичната наклонност на служащи, които се пенсионират или минават към други промишлености като автомобилостроенето, а университетите не създават задоволително висшисти, които да ги заменят.
Реклама
Механиците, сертифицирани от Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати, приблизително са на 53 години, или 11 години по-възрастни от междинния служащ в Америка, оповестява от Бюрото по трудова статистика. Записването в учебните заведения за техници по авиационна поддръжка в Съединени американски щати е повишено с 0.55% през 2020 година, спрямо 13% през 2019 година, съгласно Съвета за обучение на авиационни техници (ATEC).

Канадската Cascade Aerospace, която ремонтира военни самолети, е съумяла да притегли към 100 служащи годишно по време на пандемията, когато комерсиалната авиация спадна и работната ръка беше налична, сподели изпълнителният шеф на компанията Скот Кадуел. Сега, " полето за опитни служащи е изцяло безшумно. "
Маркетинг акция
В Квебек комерсиалната група Aero Montreal възнамерява първата си рекламна акция, употребявайки обичайни и цифрови медии, дружно с инфлуенсъри, с цел да притегли повече студенти. Записването в ÉNA е намаляло с 20% спрямо 2019 година, което е обезпокоителен знак за Монреал, третият по величина аерокосмически център в света.

" След две години, след три години, в случай че нищо не се промени, в случай че младежите продължат да изпитват липса на интерес към нашия бранш, ние няма да можем да доставяме нашите артикули ", предизвестява президентът на Aero Montreal Сузан Беноа.
Реклама
Проучване на Wells Fargo измежду доставчиците на услуги за поддръжка, ремонт и главен ремонт на самолети демонстрира, че рецесията с работната ръка се утежнява през юли, като 60% от интервюираните споделят, че виждат " доста влияние " от дефицита.

За разлика от водачите, които могат да получават заплати до шестцифрени суми, механиците и другите специалности получават доста по-ниско заплащане и постоянно имат късни смени. Според изследване на ATEC междинната начална часова ставка за монтьор е била $22.36 през 2021 година

Constant Aviation, която обслужва частни самолети, неотдавна увеличи заплащането на техниците с 10% и вкара бонуси от $15 000 за сключване за квалифицирани ветерани, с цел да отговори на възходящото търсене.

Резервации на слотовете за поддръжка, които в миналото изискваха предупреждение от няколко седмици, в този момент би трябвало да бъдат направени шест месеца авансово.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР