Две години пробация е наказанието на 20-годишния Денислав Станоев за

...
Две години пробация е наказанието на 20-годишния Денислав Станоев за
Коментари Харесай

2 г. пробация за младежа, хвърлил телефона на журналист на форума на ГЕРБ

Две години " пробация " е наказването на 20-годишния Денислав Станоев за осъществените хулигански дейности, отличаващи се с изключителна смелост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди по отношение на двама души по време на партийно събиране на политическа партия ГЕРБ в столицата, оповестиха от Софийската районна прокуратура.
 София Тех Парк: Мъжът, показал експанзия към журналиста Полина Паунова, не е наш охранител Виж още
Инцидентът беше снимана от журналиста Генка Шикерова и оповестена на профила й във Facebook. От фрагментите се вижда по какъв начин по време на митинга пред постройката мъж с маска дърпа внезапно телефона от ръцете на журналистката Полина Паунова и го хвърля.

В хода на делото подсъдимият Денислав Станоев се е признал за отговорен, че на 5 август 2020 година в региона на " София тех парк " е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста Полина Паунова и демонстративно го захвърлил.

Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Денислав Станоев го е направил, до момента в който Паунова и други публицисти заснемали дейностите му пред голям брой хора по време на партийно събиране на политическа партия.

Денислав Станоев е приет за отговорен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с пестник в региона на корема на Н. А., с което му предизвикал лека телесна щета (контузия на корема), като действието е осъществено по хулигански подбуди, на обществено място при демонстрация на демонстративно и надменно отношение към неприкосновеността на личността и открития правов ред, без да е бил предизвикан от потърпевшия Н. А. и при липса на персонален претекст за държанието му.

На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в региона на челюстта и рамото на Й. Х., с което му предизвикал лека телесна щета, изразяваща се в болежка и страдалчество без разстройство на здравето, като действието също е осъществено по хулигански подбуди, на обществено място, без да е бил предизвикан от Й. Х. и при липса на персонален претекст за това му държание.

Денислав Станоев е признал виновността си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички действия с определение на Софийски областен съд, с което е утвърдено реализирано съглашение, на Денислав Станоев е наложено едно общо най-тежко наказване - " пробация " за период от две години.

Определени са следните пробационни ограничения - наложителна регистрация по сегашен адрес с честота на явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично, наложителни периодически срещи с пробационен чиновник и включване в курсове за публично влияние.

Посоченото определение на съда е с темперамент на влезнала в действие присъда и не предстои на митинг и обжалване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР