Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го

...
Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го
Коментари Харесай

Борисов: Категорично няма да дам имунитета

" Две години бях без имунитет. Сега изрично няма да го дам, тъй като би трябвало да си кьорав, с цел да не виждаш какво се случва сега ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

„ Дали службите и министър Демерджиев през вчерашния ден схванаха за мъртвите души или за приключването на секретна информация. Защо през вчерашния ден? За да няма държавно управление “, разяснява Борисов.

Припомняме, че във вторник прокуратурата изиска събаряне на имунитета на Борисов.Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно в медиите като „ Барселонагейт “, по което са събрани доказателства по смисъла на член 219 Наказателно-процесуален кодекс за осъществено закононарушение по член 253 Наказателен кодекс от народния представител /пране на пари/.

От прокуратурата показват, че от събраните доказателстваможе да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лицапридобити вследствие на осъществено престъплениесредства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина.

На 25 майлидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан в Софийската градска прокуратурапо делото, известно като „ Барселонагейт “, и за изказванията против него за корист с власт, напомня Българска телеграфна агенция.

Няколко дни по-рано, на 22 май, отпрокуратурата оповестиха, че по делото „ Барселонагейт ”продължават преводи на предоставени от способените органи на други страни голям размер документи, въз основа на които следва назначение на съдебно-счетоводна експертиза и осъществяване на спомагателни разпити на редица очевидци.

Очаквайте детайлности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР