Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всички

...
Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всички
Коментари Харесай

Борисов: Василев зачеркна еврозоната, ще направим съдебна реформа

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всички шансове за влизане в еврозоната. Неговият бюджет зачерта приемането на България в еврозоната. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ.

„ Две години не откриха време да трансформират главните закони, с цел да сме в еврозоната. Две години Василев помпаше инфлацията по колосален метод “, сподели Борисов. „ Последният ден на Народното събрание се сетиха за еврото, а какво вършиха две години? “, добави той, отговаряйки на внушенията на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, че депутатите на ГЕРБ били отсъствали от парламентарна зала.

Борисов напомни, че митингите преди повече от две години са почнали, когато България е призната в Банковия съюз. Тогава България е била разграничена от Румъния и е влезнала в Чакалнята с Хърватия.

„ Под мое управление, с министър Ананиев, ние изпълнихме всички критерии и получихме политическо решение да влезем в еврозоната. Отвори се вратата ни и влязохме в Чакалнята. Влязохме дружно с Хърватия. Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всички шансове “, сподели още той.

„ Както вкарахме България в чакалнята, по този начин ще приемем и тези нужни четири закона, с цел да влезем в еврозоната “, даде обещание Борисов.

Той напомни също по този начин, че в продължение на две години от ГЕРБ са говорили за повишените цени на бензина с 1 лев и това че българските жители са били ощетявани стана ясно след наложените санкции.

„ Когато си дал опция над 3-4 милиарда лв., действителни милиарди от джоба на българина, са отишли в „ Лукойл “. Това е открито с документи и от Национален статистически институт. От деня, в който „ Промяната “ си отиде, бензинът и нафтата спадна с 1 лев.

Борисов съобщи, че в България имаме проблем с върховенството на закона от дълго време, доста още преди неговото ръководство. Той предложи партиите да прегледат предлагания от Крум Зарков документ за правосъдна промяна и да го гласоподават още в първите дни на новоизбрания парламент след 2 април.

Борисов съобщи, че сега прокуратурата в действителност брани със своите дейности Кирил Петков и Асен Василев. Лидерът на ГЕРБ даде единствено няколко образеца, измежду които неспазването на Конституцията от Петков за поданството и повишените цени, по които е купуван природният газ, с което е ощетяван българският консуматор.

Борисов сподели, че е знаел за Закона Магнитски доста преди оповестяването на следващата група от глобени. Бил е три пъти в посолството на Съединени американски щати, два пъти в това на Англия и веднъж в немското. Той е бил поканен там, тъй като е одобряван за сътрудник. Доказателство за това са значимите закони, които са признати в страната през последните месеци с поддръжката и дейната активност на ГЕРБ: за покупката на Ф-16, за даване на оръжия на Украйна, за започването на договарянията на РСМ с Европейски Съюз, за диверсификацията на нуклеарното гориво. Това са все значими тематики, по които ГЕРБ и Борисов са били водачи, до момента в който Петков и неговият кабинет и партия са се страхували да работят.

Борисов акцентира, че Законът за правосъдната промяна ще се случи и че е срещу недосегаемостта на основния прокурор.

Той съобщи, че ще се кандидатира за народен представител. Според него сега не може да се приказва за импичмънт на Радев в тази комплицирана и спешна обстановка, само че подсети, че Радев е определен с гласовете на Промяната и Демократична България. Според Борисов сред Промяната и Демократична България доста скоро ще настъпи разединение, изключително по икономическите въпроси, тъй като Промяната са лява партия и водят политика на големи разноски, нещо което не би се харесало на Демократична България. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР