Две глоби от по 1000 лева наложи Софийският районен съд

...
Две глоби от по 1000 лева наложи Софийският районен съд
Коментари Харесай

Глоби от по 1000 лева за двамата мъже, изпотрошили кола по време на протестите през 2020 г.

Две санкции от по 1000 лв. наложи Софийският областен съд на Георги Георгиев и Стоян Атипов – двамата са подсъдими за хулигански дейности по време на митингите пред румънското посолство през август 2020 година

Те бяха арестувани, откакто на 17 август вечерта Елена Мицева се опита да премине през провеждащ се  на кръстовище на бул. „ Ситняково “ следващ антиправителествен митинг. Жената е била с двете си деца с колата, когато автомобилът е бил  блъскан и удрян от двамата подсъдими. 

Освен санкциите всеки един от тях би трябвало да плати  над 700 лв. разходи на столичната полиция, по 1600 лв. на съда за разходи по процеса и още 1000 лв. на Елена Мицева.

В претекстовете си към неоправдателната присъда, арбитър Николай Урумов записа, че действието на двамата не е осъществено с особена смелост, само че ги осъжда, тъй като правото на митинг и европейската процедура имат обрисувани граници и правила.

След като чу, че е приет за отговорен, Атипов заподозря, че процесът има връзка с идните избори, тъй като по думите му това е дело против хора, протестиращи против „ една партия и проблемите в правосъдната система, които виждаме сега “, написа Българска телеграфна агенция. 

Защитата на Атипов и Георгиев изясни, че е прекъснато следствието за това имало ли е заплаха с колата да бъдат засегнати хора и съобщи, че ще апелира присъдата, тъй като била неуместна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР