Две фрегати, миночистач, дрон и хеликоптери участват в издирването на

...
Две фрегати, миночистач, дрон и хеликоптери участват в издирването на
Коментари Харесай

Важна сигнална система не е сработила при падането на МиГ-а край Шабла

Две фрегати, миночистач, дрон и хеликоптери вземат участие в издирването на падналия изтребител МиГ-29 на родните Военновъздушни сили край Шабла. По неофициална информация мястото на случая е било локализирано, заяви БНР. Към момента не изяснено дали водачът е катапултирал, само че съгласно неофициална информация това не е станало.

--> стана малко след среднощ при осъществяване на подготвителна задача по време на обучение над морската акватория на България. Самолетът на Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е липсващ от радарите в 00.45 часа. Издирването на водача е почнало незабавно, продължава и сега.

Вече е явен периметърът на мястото, където самолетът е паднал. Пред националното радио командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов е коментирал, че не е сработила системата, която при катапултиране на водача изхвърля избавителен буй с радиосигнал и светлина.

Падналата машина е от последните доставени в края на 80-те години, като нейният така наречен „ запас за потребление “ е трябвало да изтече през 2029-30 година. Машината е била от състава на база „ Граф Игнатиево “.

Служебният министърът на защитата Георги Панайотов пътува към региона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР