Две фирми, в които има хора с увреждания, са подали

...
Две фирми, в които има хора с увреждания, са подали
Коментари Харесай

Още пари за реклама на Пловдив ЕСК

Две компании, в които има хора с увреждания, са подали предложения за новата социална поръчка за 233 333,33 лв. на фондация „ Пловдив 2019 ”. Участниците в конкуренцията са общо пет компании. Сумата е с толкоз тройки, защото с Данък добавена стойност се получават тъкмо 280 000 лв.. Фирмите се състезават за три обособени позиции.

Борба за препоръчаните 280 бона стартират „ ЕА Принт ” ООД, „ Ди Ем Ай Дивелопмънт ”, Кооперация „ Панда ”, „ Принтекс ” ООД и спечелилият във всички сходни конкурс от три години насам - „ Колор Принт БГ ” ООД. Новата социална поръчка на фондацията е за разработване на рекламно-информационни материали, подготвени брандирани произведения и широкоформатен щемпел.

Две от компаниите - „ ЕА Принт ” ООД и „ Ди Ем Ай Дивелопмънт ”, са заявили, че в тях има хора с увреждания. В първото сдружение те са 50%, а във второто 45,45% от личния състав. Интересното е, че в „ ЕА Принт ” ООД съгласно регистъра ДАКСИ работят единствено двама души. Фирмата е плевенска и има оборот от 155 000 лв. за 2017 година. В документите си прецизира, че „ може да извърши до 80% от поръчката със лични сили и машини ”, а в това време, че „ няма да разпореди на трети страни осъществяването на част от поръчката ”. Точно поради това противоречие компанията има период до през днешния ден да показа документи без тези явни несъответствия. И в случай че те бъдат утвърдени и тя завоюва поръчката за рекламно-информационните материали за 125 000 лв., компаниите „ кооперация „ Панда ” и „ Принтекс ” /които аплайват за тази позиция/ отпадат автоматизирано.

Другият участник, оповестил 45,45% хора с увреждания измежду чиновниците си, е „ Ди Ем Ай Дивелопмънт ”. Тя е подала оферта за изработването на широкоформатен щемпел за 66 666,67 лв.. Фирмата има 23 чиновници за тази година и оборот от 1170 000 лв. за предходната.

От 2017 години поръчките за рекламни и сувенирни материали непроменяемо печелеше пловдивската „ Колор Принт БГ ” ООД. Досега тя е победила в състезанията за 4 поръчки. Ако двете компании с хора с увреждания завоюват двете позиции от състезанието, за нея остава втората обособена позиция - да създаде брандирани произведения - чаши, чанти, писалки и какво ли още не.

Големият участник в надпреварата обаче е „ Кооперация „ Панда ”. За 2017 година тя има оборот от 46 милиона 543 хиляди лв.. В нея работят 368 души. Тя взе участие за двете позиции - за рекламно-информационни материали и за брандирани с логото на фондацията предмети. Тя също има грешки в документите и през днешния ден би трябвало да ги показа в безупречен тип.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР