Две европейски туристки - австрийка и румънка - бяха убити

...
Две европейски туристки - австрийка и румънка - бяха убити
Коментари Харесай

Ужас в Хургада: Акула изяде 2 жени в Египет на плаж, пълен с българи

Две европейски туристки - австрийка и румънка - бяха убити от акула покрай египетския курорт Хургада на брега на Червено море, съобщи Франс прес. Инцидентът е станал в събота, 2 юли. В резултат управляващите бяха принудени да затворят няколко плажа. В момента в този курорт почиват към 80 българи, които са на екскурзия до Хургада. Няма данни някой от тях да е потърпевш, научи Lupa.bg.

" Две дами били нападнати от акула, до момента в който плували в залива Сахел Хашиш, южно от Хургада ", заяви публично египетското министерство на околната среда. То добави, че се води прецизно следствие. Плажовете в региона краткотрайно бяха затворени.

68-годишната австрийка, която умряла, откакто била нападната от акула, е била родом от западната провинция Тирол. От началото на предишния месец тя била на отмора в Египет дружно със своя другар, египтянин, заяви АПА. Румънското министерство на външните работи удостовери гибелта на гражданка на страната, която била на отмора в Хургада.

Акулите в Червено море доста рядко атакуват хора, които не плуват оттатък позволените зони, отбелязва Франс прес. Агенцията напомня такива смъртоносни произшествия с чешки екскурзиант през 2018 година, с немец три години по-рано и с негова сънародничка през 2010 година

Туризмът е главен източник на доходи за Египет, чиято стопанска система е в тежко състояние, приклещена сред високата инфлация и обезценяването на националната валута. Курортите на брега на Червено море одобряват близо две трети от туристите, посещаващи страната, отбелязва Франс прес. Египетският туристически бранш се пробва да се съвземе след едно десетилетие на политически земетресения след свалянето на властническия президент Хосни Мубарак през 2011 година, в добавка към които пристигна пандемията от новия ковид.

В последната година хиляди българи почиват в Египет, защото там цените са извънредно преференциални.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР