Две европейски срещи на върха днес и утре в Прага.

...
Две европейски срещи на върха днес и утре в Прага.
Коментари Харесай

Европейски лидери обсъждат последиците от войната в Украйна в Прага


Две европейски срещи на върха през днешния ден и на следващия ден в Прага. В момента Чехия е ротационен ръководител на Европейски Съюз. Във фокуса на диалозите са войната и икономическите последствия от нея.

За първи път през днешния ден се срещат водачите на Европейската политическа общественост. От общо 44 страни, 27 са членките на Европейски Съюз. Към тях се причисляват държавите-кандидати, само че и Англия, която непринудено напусна Съюза. Потвърдено е присъединяване и на Турция.

Официално войната в Украйна не е повода за основаване на сходна общественост, само че тя сигурно изигра голяма роля, за търсене на съдействие сред Европейски Съюз и останалите страни от континента.

Не е инцидентно, че днешната среща ще стартира с видеоконферентна връзка с украинския президент Володимир Зеленски. За новите европейски наказания против Русия пък ще се приказва на следващия ден, когато остават единствено водачите на 27-те страни от Европейски Съюз. Очаква се тогава да стане ясно какво се има поради под налагане на таван на цените на газа и по какъв начин тъкмо ще бъде натрапен от Брюксел.

И в двете срещи България ще бъде показана от президента Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР