Две експлозии разтърсиха Киев рано в понеделник след месеци на

...
Две експлозии разтърсиха Киев рано в понеделник след месеци на
Коментари Харесай

Експлозии в центъра на Киев, 8 убити и 24 ранени

Две детонации раздрусаха Киев рано в понеделник след месеци на релативно успокоение в украинската столица.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за гърмежи в регион " Шевченко " - огромен регион в центъра на Киев, който включва историческия остарял град, както и няколко държавни институции.

В Шевченковския регион на Киев 8 души починаха вследствие на ракетна офанзива в понеделник, а още 24 цивилни бяха ранени, сподели Ростислав Смирнов, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна към 10 часа.

Леся Василенко, член на украинския парламент, разгласява в Twitter фотография, на която се вижда, че най-малко една детонация е избухнала наоколо до главната постройка на Киевския народен университет в центъра на Киев.

В момента спасителите работят на разнообразни места, сподели представителят на Службата за изключителни обстановки в Киев Светлана Водолага.

Експлозиите са били чути от публицисти на АП и наподобява са вследствие на ракетни удари. Също в понеделник сутринта публицисти на Асошиейтед прес оповестиха, че са чули детонации в центъра на град Днепър.

Неотдавнашните боеве се концентрираха върху районите на север от Крим, в това число Запорожие, където през нощта против събота бяха изстреляни шест ракети от окупираните от Русия региони на Запорожка област.

В неделя съветският президент Владимир Путин назова нападението, което повреди големия мост, свързващ Русия с анексираната от нея територия Крим, " терористичен акт ", управителен от украинските специфични служби.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР