Две експлозии на бензиностанция в предградие на Букурещ причиниха смъртта

...
Две експлозии на бензиностанция в предградие на Букурещ причиниха смъртта
Коментари Харесай

Човек загина, а десетки са ранени при взрив на бензиностанция в Букурещ

Две детонации на бензиностанция в предградие на Букурещ предизвикаха гибелта на минимум един човек, а близо 50 са ранени. Сред ранените са над 20 пожарникари

Първата детонация провокира голям пожар, управляващите вкараха протокол за изключителни обстановки и предизвестиха хората да стоят надалеч от региона на Креведия, североизточно от центъра на града.

Втората детонация в станала откакто пожарникарите са почнали да се борят с пожара провокиран от първата детонация.

Длъжностните лица оповестиха в четвъртък вечерта, че общият брой на ранените е 46, в това число 26 пожарникари, които са потърпевши при втората детонация.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила удостовери гибелта на един човек и загатна за възможен втори смъртен случай. Броят на починалите най-вероятно ще се усили.

Експлозиите са станали на бензиностанция, която обезпечава полутечен газ (LPG), употребен в домакинските уреди и в колите.

Раед Арафат, началник на румънския отдел за изключителни обстановки, заяви, че жителите в регион с радиус 750 метра към станцията са били евакуирани.

Броят на евакуираните хора се прави оценка на 3000 души. Евакуацията е почнала, откакто най-малко една частна къща се е запалила, сподели Флорин Петре, кмет на Креведия, в изявление за телевизионния канал Digi24.

В допълнение към осемте души, ранени при първата детонация, двама души, които са работили в региона, където е избухнал пожарът, са в неопределеност, сподели Петре в изявлението.

На мястото на случая са изпратени няколко коли за спешна помощ и хеликоптер, а за оказване на първа помощ е основано особено звено за незабавна помощ.

Някои от осемте души, които са потърпевши при първата детонация, са получили съществени изгаряния и са превозени до три лечебни заведения в Букурещ. Очакваше се някои от потърпевшите да бъдат трансферирани за лекуване в чужбина.

Не е ясно какво е предизвикало детонациите. Не се загатва за бойкот или атентат.

" Дълбоко съм тъжен, че детонациите в Креведия доведоха до жертви - написа президентът Клаус Йоханис във " Facebook ", определяйки случилото се като " покруса ". " Трябва бързо да стартира следствие, с цел да се види дали са били нарушени разпоредбите. Моля управляващите да подхващат незабавни ограничения за ранените, с цел да не се повтарят тези нещастия ", написа Йоханис.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР