Две двойки от Хасковска област с репродуктивни проблеми ще получат

...
Две двойки от Хасковска област с репродуктивни проблеми ще получат
Коментари Харесай

Две двойки получават финансиране на инвитро процедури в Хасково

Две двойки от Хасковска област с репродуктивни проблеми ще получат финансиране на инвитро процедури след благотворителната акция "За повече деца в България " на регионалната администрация, която се прави за трета поредна година. Днес регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и създателят на фондацията "Искам бебе " - Радина Велчева, дефинираха в наличие на нотариус и публицисти двойките, предава Българска телеграфна агенция.

Николина Митрева и Георги Георгиев от село Книжовник, община Хасково, и Петранка Цонева и Цоню Цонев от Хасково ще получат по 4500 лв.. Те ще бъдат разпределени от събраните над 9000 лв. в няколкото коледни благотворителни прояви на регионалната администрация и от две дарения от млади фамилии.

13 деца са родени по инвитро програмата на Столична община

Две други кандидатствали двойки не дават отговор на изискванията, защото не са употребили правото си да получат средства от държавния фонд "Инвитро ". Отхвърлено е едно семейство, което не е от региона, и друго, което не е избрало лечебно заведение, разясни Велчева. Тя добави, че има и отказали се, които не били съгласни с изискването за гласност.

Основателят на фондацията "Искам бебе " Велчева осведоми и за започващата в страната едномесечна акция против гинекологичното заболяване "ендометриоза ". В рамките й 11 клиники в София, Пловдив, Варна и Плевен ще правят безвъзмездни профилактични прегледи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР