Две досъдебни производства за нарушаване на изборните права на гражданите

...
Две досъдебни производства за нарушаване на изборните права на гражданите
Коментари Харесай

Разследват схеми за купуване на гласове в община Провадия

" Две досъдебни производства за нарушение на изборните права на жителите са формирани при извършена профилирана полицейска интервенция на територията на Районното ръководство в Провадия ".

Това заяви пред медиите старши контрольор Валентин Трифонов , шеф на правоохранителната активност към полицейското ръководство в града. Той посочи, че задачата на спецоперацията е да се разкрият и предотвратят осъществени или извършващи се нарушавания, свързани с Изборния кодекс.
 Българска телеграфна агенция
Проверката е обхванала разнообразни търговски обекти - хранителни магазини , които оферират артикули на вересия , места, където се продават дърва за огрев, заложни къщи, финансови институции за бързи заеми.
 Българска телеграфна агенция
По думите на Трифонов в обектите се търсят главно описи с имена на жители, събрани персонални карти, дебитни и кредитни карти , записи на заповеди. Полицията ревизира и за съществуване на огромни парични суми, които са отвън касовата наличност.

" В два от тестваните обекти са открити персонални карти на хора, които сега на инспекцията не са били на място, както и забележителна парична сума ", добави Трифонов. По думите му по тези случаи са формирани досъдебни производства.
 Българска телеграфна агенция
Обектите са в Провадия и в едно от селата в общината. Полицията арестува обвинен . Акцията е и в Дългопол. Целта на спецоперацията е да се разкрият и предотвратят осъществени или извършващи се нарушавания, свързани с Изборния кодекс.

Проверката е обхванала разнообразни търговски обекти - хранителни магазини, които оферират артикули на вереси я, места, където се продават дърва за огрев, заложни къщи, финансови институции з а бързи заеми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР