Две детски градини във Враца ще бъдат ремонтирани, научи агенция

...
Две детски градини във Враца ще бъдат ремонтирани, научи агенция
Коментари Харесай

С мисъл за най-малките! Предстоят мащабни ремонти в две детски градини във Враца

Две детски градини във Враца ще бъдат ремонтирани, научи организация BulNews. В момента текат публични поръчки за избор на реализатори. 
В ДГ „ Брезичка “ в ж.к. „ Медковц “ ще бъде облагороден дворното пространство. Дейностите са финансирани по план „ Красива България “.
Предвижда се построяването на 6 детски площадки и една физкултурна, както и оборудването им. Ще бъде направена и алейна мрежа и озеленяване. 
На детските площадки ще има разнообразни уреди за игра, включващи заниманията катерене, пързаляне, равновесие и връзка. На някои от тях ще има люлки, катерушки, клатушки, занимателни панели и други
В двора ще бъдат инсталирани пейки, кошчета за боклуци и малки врати за футбол. 
Прогнозната стойност на публичната поръчка е малко под 300 000 лв.. 
Другата детска градина, на която следва ремонт, е „ Радост “. Сградата ще бъде санирана за възстановяване на енергийната успеваемост.
Предвижда се топлоизолиране на външните стени, покрива и пода, замяна на остарялата дограма, както и рационализация на системата за отопление - посредством потреблението на високо ефикасни термопомпени елементи.
На покрива ще бъде построена фотоволтаична система за лично ползване на детската градина. Това ще обезпечи доста понижение на разноските за закупуване на електрическа енергия от външен снабдител. 
За дейностите са планувани близо 1 255 000 лв.. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР