Две детски градини ще се проектират в Южен, защото местата

...
Две детски градини ще се проектират в Южен, защото местата
Коментари Харесай

500 хлапета останаха без забавачка в Южен

Две детски градини ще се проектират в " Южен ", тъй като местата в региона не стигат. Забавачките са 10 на брой, те са настанени в 12 здания, само че тази образователна година към 500 деца не бяха признати, сподели през вчерашния ден кметът на " Южен " Борислав Инчев. Той посочи, че част от децата са признати в заведенията, които се намират в други региони на града. Това обаче основава неудобства и за огромните, и за дребните, защото е обвързвано с пътешестване. Три филиала - някогашните ДГ " Деница ", " Малина " и " Надежда " - не престават да населяват подблокови пространства. Целта е да бъдат преместени в независими здания, акцентира Инчев.

Една от новите детски градини е планувана в източната част на бул. " Александър Стамболийски ", до някогашния колеж " Антон Иванов ". Общината е притежател на 27 дка терен, от които пет са избрани за забавачка. Проектирането ще стартира, откакто се изяснят точните граници на парцела, защото има разминаване с кадастралната карта, изясни Инчев. Според него градината би трябвало да се проектира минимум за шест и даже за осем групи по пример на " Котаракът в чизми ", издигната в същия регион.

ДГ " Зорница " е планувана за уголемение. До забавачката сред ул. " Петър Васков " и " Михалаки Георгиев " има задоволително огромен терен, с цел да бъде построено още едно тяло за шест групи. В " Южен " живеят съвсем 100 000 души, регионът е напът да стане максимален в Пловдив, кварталите Беломорски и Остромила се уголемяват и не трябва да се бавим със строителството на нови детски градини, безапелационен е Борислав Инчев.

Очаква се при започване на декември новата двуетажна постройка на ДГ " Ралица " в Коматево да отвори вратите си за четири групи. Две делфинчета ще бъдат изрисувани върху огромните кръгли прозореца на фасадата. Забавачката е на два етажа, към този момент е построена и сега се довършва. Разширението на " Ралица " коства 1 040 000 лв., а настрана за обзавеждането са планувани още 45 000 лв.. Децата ще имат парно, а водата ще се подгрява благодарение на слънчеви акумулатори, инсталирани на покрива, което ще икономисва пари. Децата към този момент няма да населяват соцбараките вид " пионер ", където бяха до момента. Една от постройките е съборена, следва багерът да срине и втората. Поръчани са катерушки за четири детски площадки, има и рампи за деца, затруднени да се качват по стълбите.
тагове детска градина регион " Южен " градеж Борислав Инчев  500 хлапета останаха без забавачка в  500 хлапета останаха без забавачка в
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР