Две деца са загинали, а няколко души са били ранени

...
Две деца са загинали, а няколко души са били ранени
Коментари Харесай

Десетки загинали при руско нападение, жертви и в Белгород след украински удар

Две деца са починали, а няколко души са били ранени след украински удар в центъра на съветския град Белгород, оповестяват локалните управляващи.

Белгород Снимка: Reuters

Взривът е станал в жилищен регион, предава Ройтерс. Според Русия 13 ракети са били свалени във въздуха, както и 32 дрона.

Ще запомним годината с доста естествени катаклизми, само че и съществени произшествия по света

39 души са починали, а други 159 цивилни са били ранени при последната съветска офанзива, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

В петък Русия отприщи масирано комбинирано нахлуване против Украйна, като бяха употребявани няколко типа ракети и дронове. Имало е боеве на сухопътните сили край Авдеевка.

Сред най-пострадалите градове е Днепър, където с изключение на жилищен блок е изумен и родилен дом

Сред тях са хиперзвуковите крилати ракети Х-22. Целите са били в Киев, Харков, Одеса, Днепър и Лвов .

Одеса Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Украйна разгласи, че „ не може да се приказва за помирение “ с Кремъл в миг, когато витае неустановеност по отношение на бъдещето на западната поддръжка за Киев.

Спасители извадиха жив мъж от руините на постройка в Харков Снимка: Reuters

„ Милиони украинци се разсъниха от мощния тон на детонации. Иска ми се тези звуци на детонации в Украйна да се чуят по целия свят “, сподели външният министър Дмитро Кулеба, призовавайки съдружниците да продължат да изпращат дълготрайна помощ .

Киев Снимка: Reuters

Притеснения обгърнаха и Полша, откакто съветска ракета навлезе във 40 км във вътрешността във въздушното пространство на страната членка на НАТО преди да се насочи към Украйна. Русия смята, че доказателства за това не са били показани.

Ракетата е навлязла на 40 км във вътрешността в Полша

Полша стартира наземно претършуване, с цел да се увери, че няма остатъци от съветската ракета на нейна територия. Министерството на защитата заяви, че ракетата е напуснала въздушното пространство три минути след влизането. Около 480 бойци ще вземат присъединяване в претърсването към град Замошч.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР