Две деца прекараха часове в ареста заради фалшива заплаха към

...
Две деца прекараха часове в ареста заради фалшива заплаха към
Коментари Харесай

Деца прекараха часове в ареста заради фалшива заплаха към папата

Две деца прекараха часове в ареста поради подправена опасност към папа Франциск.

Вчера към 15 часа следобяд, преди началото на Призива за мир, с който настъпи кулминационната точка в формалното 2-дневно посещаване на папа Франциск у нас, на незабавния тел. 112 е постъпило анонимно позвъняване.

Детски глас е съобщил, че към делегацията ще избухне бомба и без други детайлности диалогът е завършил. Полицията неотложно е подхванала ограничения по определяне на извършите на опасността, заяви за Дарик представителят на Столична дирекция на вътрешните работи Светла Костадинова.

По думите й още в самото начало е било ясно, че става въпрос за детска смешка. След като проверяващите локализирали мястото, откъдето е направено позвъняването, а точно махленски телефон в центъра на столицата, към мястото е изпратен патрул. Задържани са две деца на забележима възраст 10 и 12 години. Те са откарани в полицията за изясняване на съпричастността им към случая.

Няколко часа по-късно е открито, че те нямат общо с отправената опасност и са освободени. По неофициална информация задържаните деца са от ромски генезис. Полицията към момента търси причинителите на анонимната телефонна опасност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР