Две деца от Русе ще се обучават безплатно в космическия

...
Две деца от Русе ще се обучават безплатно в космическия
Коментари Харесай

Две деца от Русе ще се обучават безплатно в космическия лагер Space Camp Turkey

Две деца от Русе ще се образоват гратис в галактическия лагер "Space Camp Turkey ". Това оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град. Общинският съвет в Русе гласоподава на днешното си съвещание общината да поеме всички разноски на едно дете от русенско учебно заведение, което да взе участие в програмата в Измир, Турция, чийто координатор за България е "Центърът за креативно образование ".

Партньорът на общинската администрация ще подкрепи със възнаграждение на всички средства още един русенски възпитаник, който ще посети лагера, основан по модела на NASA "Space Camp " в щата Алабама, Съединени американски щати.

Двете деца ще бъдат избрани след конкурс от национално без значение жури от специалисти. Те ще получат стипендии в размер на 1270 $, колкото е цялостната такса за присъединяване в програмата. В състезанието могат да вземат участие възпитаници на възраст сред 11 и 15 години от община Русе, с авторско есе или видео. Темите са "Телескопът James Webb - нова епоха в проучването на дълбокия Космос ", "Един мой ден като корабокрушенец на Луната " и "Космическата "мода " през последните 60 години - трендове в галактическите костюми ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Кандидатурите се одобряват онлайн, а крайният период е 6 февруари идната година. Космическият лагер се провежда през летните месеци, като продължителността му е половин година. Основната му цел е да стимулира младежи от целия свят да преследват кариера в региона на науката и технологиите.

Занятията в "Space Camp Turkey " включват действителни тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите, а откакто преминат програмата, ще получат документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР