Две деца имат нужда от лечение, но държавата няма средства

...
Две деца имат нужда от лечение, но държавата няма средства
Коментари Харесай

Две деца се нуждаят от лечение, но държавата няма пари

Две деца имат потребност от лекуване, само че страната няма средства да ги заплати, тъй като сумата е равна на половината от годишния бюджет на Фонда за лекуване на деца.За това алармира представителят на пациентите в публичния съвет на Фонда Пенка Георгиева пред " Дарик ".

За казуса станало ясно след изключително съвещание на Комисията по редки заболявания към здравното министерство. Там бил разисквано лекуването на 11-годишно момче и 17-годишен юноша.11-годишното момче страда от мускулна недоразвитост, а 17-годишният юноша е с рядкото заболяване мукополизахаридоза.Лекарите били единомислещи, че лекуване и в двата случая е неотложно.

И двете момчета имат относително първокласен живот и даже вървят на учебно заведение, изясни Пенка Георгиева. Тъй като лечението им е доста скъпа, те се обърнали към Фонда за лекуване на деца. Толкова пари обаче фондът няма.

Затова пациентите упорстват бюджетът на фонда да бъде обновен. Според Георгиева това е методът лечението на момчетата да бъде покрита. В противоположен случай родителите имали право да съдят страната за незаплатено лекуване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР