Две деца бяха нападнати и нахапани от бездомно куче в

...
Две деца бяха нападнати и нахапани от бездомно куче в
Коментари Харесай

Куче нахапа две деца в Асеновград

Две деца бяха нападнати и нахапани от бездомно куче в Асеновград. Едно от потърпевшите момчета е със съществени пострадвания и е признато в болница . Пред родителите се заканиха да съдят общината, а поради нарастващия проблем с бездомните кучета в града , жителите на града готвят и митинг.

„ Цялото, обляно в кръв и раздрано. Психически е срутен. Постоянно пищи и единствено се разсънва и вика: „ Мамо, кучето до мен ли е, ще ме нападне ли още веднъж “, сподели майката на потърпевшото дете Гергана Гудова .

8-годишният Митко дружно с още шест момчета се прибирал, когато кучето изскочило на улицата, нападнало го и го повалило на земята. „ Ухото му беше раздрано надълбоко. Окото му, това всичкото беше отворено, на крайници му цяла дупка дълбока. По тялото е надраскан. Гледката беше просто отвратителна. Детето ме попита дали ще почине “, сподели още Гудова през сълзи.

Теменуга и брачният партньор й, които били на балкона на дома си, видели нападението и първи се притекли на помощ. „ Ако не се е притекъл на помощ, кучето е било готово да го раздра “, съобщи Красимира Стамболова - вуйна на потърпевшото дете .

Дни преди този случай, същото куче е нападнало и друго дете . „ Посегнах да го погаля, а то си е помислило, че ще го ударя и ми захапа пръста и крайници ”, добави потърпевшото от кучето дете.-->

Родителите подали тъжби в прокуратурата, общинските управляващи и полицията. Реагирали чиновници от приюта в Пловдив. „ На този стадий общиата няма подслон и по тази причина употребява услугите на външна компания ”, сподели основният еколог на Община Асеновград Дора Младенова.

„ Ще осъждам общини, които мога, и всеки, който е попаднал в такава обстановка, апелирам за поддръжка ”, сподели още майката на второто потърпевшо дете. Темата с нападенията на бездомните кучета нажежи пристрастеностите в обществените мрежи и жителите на Асеновград готвят митинг пред общината .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР