Две демонстрации се проведоха в София в сряда вечерта -

...
Две демонстрации се проведоха в София в сряда вечерта -
Коментари Харесай

В подкрепа на Украйна и срещу руския газ. Две демонстрации се проведоха в София

Две демонстрации се организираха в София в сряда вечерта - в поддръжка на Украйна, която от шест месеца се отбранява от съветската военна експанзия, и против зависимостта на България от съветския газ.

Двете събития бяха проведени настрана, само че уредниците на митинга #ГAZwithme поддържаха мирното шествие във връзка навършването на шест месеца от началото на съветската инвазия в Украйна и двете демонстрации се сляха пред президентството.
 Протест под надпис #ГAZwithme
Протестът #ГAZwithme се организира за трета поредна седмица. Участниците са срещу решението на служебното държавно управление да възобнови договарянията с “Газпром ” за доставка на съветски природен газ. Те упорстват вместо да договарят с Русия, ръководещите да завършат интерконектора с Гърция, по който може да се внася газ от Азербайджан и от терминалите за полутечен газ в Гърция и Турция.

На предходните демонстрации протестиращите желаеха служебния кабинет, назначен от Румен Радев, да одобри офертата за доставка на полутечен газ от Съединени американски щати, само че предходната седмица то отхвърли шест от седемте танкера.
 Протест под надпис #ГAZwithme
“Крайно време е България да скъса с съветската взаимозависимост ”, написа на плаката на един от участниците.

Протестиращите освиркаха президента Румен Радев, който си потегли с кола от постройката на президентството.

“Сега Украйна води война, с цел да отбрани своята независимост и самостоятелност, и както е споделил Апостолът на свободата Васил Левски за България “така щото да бъдем равни на другите европейски нации ”, написаха уредниците на събитието във Facebook.

“Това е битка не просто за Украйна, а за правото на народите да защитят своята самостоятелност и независимост, да отстояват демокрацията и сами да избират своето бъдеще. ”
 The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР