Две COVID зони са разкрити на територията на област Кюстендил,

...
Две COVID зони са разкрити на територията на област Кюстендил,
Коментари Харесай

Разкриха две COVID зони в Кюстендилско

Две Коронавирус зони са разкрити на територията на област Кюстендил, оповестиха Областна администрация.

Едната коронавирус зона е разкрита в Медицинския център „ Д-р Никола Василев “ - Кюстендил, а втората е в Медицински център „ Св. Иван Рилски - 2003 “ - град Дупница.

Зоната в Дупница обслужва 6 общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново.

Целта на обособените зони е да се употребяват за лекуване на хора с потвърден COVID-19, които ще бъдат гратис преглеждани и лекувани.

От здравните експерти болните ще могат да получат безвъзмездна рецепта, с цел да се лекува у дома. От Министерство на здравеопазването са обезпечени и пулсоксиметри, които, при нужда, ще бъдат раздавани на болните, с цел да си мери кислородната плътност у дома. В Коронавирус зоните жителите отиват без направление от персоналния доктор.

Областният шеф инж. Александър Пандурски е посетил коронавирус зоната в Медицинския център на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в Кюстендил. Областният шеф се е срещнал на място с метода на обслужване на пациенти с коронавирусна зараза, които се преглеждат гратис в обособената за тази цел зона в медицинския център.

От там здравните експерти предписват съответното домашно лекуване на лицата или, при нужда, ги хоспитализират в болница. Според шефа на кюстендилската болница доктор Александър Величков е обезпечено всичко належащо.

„ Ние не сме преставали да преглеждаме пациенти, които се нуждаят и идват при нас за помощ. Досега сме ги обслужвали и продължаваме да ги обслужваме в Ковид зоната “, сподели доктор Величков. Той изясни, че обстановката в Коронавирус отделението все още е относително спокойна.

Има настанени за лекуване 20 пациенти, трима от тях са в реанимация, а има и няколко души също в по-тежко положение. През центъра с коронавирус зараза минават към 10-ина души дневно
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР