Две чисто нови гари ще бъдат изградени до края на

...
Две чисто нови гари ще бъдат изградени до края на
Коментари Харесай

Строят две нови жп гари в столицата

Две чисто нови гари ще бъдат построени до края на 2020 година в столицата. Това са гара „ Обеля” и гара „ Костенец “ разгласи генералният шеф на Директива за птиците „ Национална компания Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски, представен от БГНЕС.

Той и транспортният министър Росен Желязков дадоха старт на реконструкцията на гара „ Подуяне “ и направиха алегорична първа копка на обекта.

Новата гара „ Обеля “ ще има връзка с влаковете от и за гара „ Волуяк” и ще бъде в непосредствена непосредственост до метростанция „ Обеля”, с цел да даде опция за прехвърляне на пасажери сред двата типа превоз.

„ Предвиждаме също по този начин рационализация на 14 гарови комплекса и шест спирки, а с национално финансиране на 25 гари през тази година “, добави още Папукчийски.

Той изясни, че реконструкцията на гара „ Подуяне “, който стартира от през днешния ден ще продължи 15 месеца и ще коства 2,3 млн. лева, като за контрол ще бъдат дадени в допълнение 185 хиляди лева

Министър Желязков изясни, че това е първият главен ремонт, който се прави на гарата от построяването ѝ през 1930 година

„ Оттогава има единствено частични поправки, само че в никакъв случай не е имало общоприет ремонт, подобен какъвто се планува от покрива, до детайлите, през инсталациите. Всички работи ще бъдат реновирани. Гарата е емблематична, тъй като съдържа в себе си скъпи архитектурни детайли, които не са ѝ разрешили да се трансформира в културно-историческо завещание. След това имаме упоритостта да я превърнем в обект от националното културно-историческо завещание “, съобщи Желязков и добави, че по време на ремонта гарата ще продължи да действа.

Министър Желязков сподели още, че следва да стартира ремонт и на гарите „ Искър”, „ Казичене”, „ Карнобат” и „ Нова Загора” и увери, че вложенията, които се вършат в този тип превоз не са спорадични, а наклонност, която страната следва.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР