Две бомби експлодираха в близост до офиси на кандидат-депутати в

...
Две бомби експлодираха в близост до офиси на кандидат-депутати в
Коментари Харесай

Взривове в Пакистан: Атакувани са били партийни центрове в Белуджистан

Две бомби експлодираха наоколо до офиси на кандидат-депутати в пакистанската провинция Белуджистан. При гърмежите са починали минимум 28 души, а десетки други са били ранени. Това се случва в навечерието на парламентарните избори в страната. Вотът бе белязан от голям брой сигнали за принуждение и изказвания за подправяне на изборите. Бившият министър-председател Имран Хан, пък няма право да взе участие. Полицията към момента се пробва да откри повода за двата гърмежа. 
По времето, когато стана гърмежът, ние бяхме в офиса на партията и обсъждахме предизборната ни акция. Всички наши сътрудници участваха в нея. След детонацията обаче резултатът беше драматичен.
Молви Хамидула, локален водач на партията Джамиат Улема Ислям

Много гласоподаватели в Белуджистан се усещат подценени от политическите партии в страната. Според тях причина за е счита дребния брой излъчени депутати от региона. Те допълват, че постоянно им се оферират претенденти, които са едва свързани с Белуджистан, в случай че въобще са свързани. Повече от 128 милиона гласоподаватели имат право да гласоподават на изборите на 8ми февруари. В пакистанската система всички 266 места в Националното заседание се избират мажоритарно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР