Две бомбени експлозии са убили най-малко 22 души в пакистанската

...
Две бомбени експлозии са убили най-малко 22 души в пакистанската
Коментари Харесай

Два смъртоносни взрива в Белуджистан ден преди вота в Пакистан

Две бомбени детонации са умъртвили минимум 22 души в пакистанската провинция Белуджистан в навечерието на парламентарните избори, оповестяват публични лица, представени от „ BBC “.

Първият гърмеж е умъртвил 14 души пред офиса на партията на самостоятелен претендент в окръг Пишин. При втората детонация са починали осем души в окръг Килах Саиф Уллах, на към 150 км. Много други хора са били ранени при двата гърмежа.

Изборите бяха помрачени от принуждение и изказвания за подправяне на вота. Все още никоя формация не е поела отговорност за нападението в Пишин , град на към 50 км от град Квета и на 100 км югоизточно от границата с Афганистан . Провинциалните управляващи оповестиха, че 25 души също са били ранени.

В обществените медии се виждат фотоси на коли и мотоциклети , раздробени от силата на детонацията. Взривът е станал пред изборния офис на локален самостоятелен претендент, който съгласно публични лица се е срещал с изборния си сътрудник по това време.

Все още се обясняват детайлности за втория гърмеж. Високопоставен полицейски чиновник съобщи пред осведомителна организация Агенция Франс Прес, че гърмежът е станал на основния базар в Кила Сайфулла и е бил ориентиран към предизборния офис на партията JUI-F .

През последната седмица, в навечерието на вота в четвъртък, в провинциите Белуджистан и Хайбер-Пахтунхва имаше произшествия с принуждение.

Полицията се пробва да откри повода за гърмежите, а ранените са превозени до околните лечебни заведения. Правителството на Белуджистан съобщи, че гласуването ще се организира по проект . Ето какво написа в X, до неотдавна прочут като Twitter, министърът на информацията на провинцията Джан Ачакзай:

„ Бъдете сигурни, че няма да позволим на терористите да подкопаят или саботират този извънредно значим либерален развой. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР